Lithuanian Chinese (Traditional) English French German Japanese Norwegian Polish Russian Swedish

 

 

Gerumo akcija

Rugpjūčio 24-26 dienomis vyko tradicinis ralis „Aplink Lietuvą-2012“ Lietuvos Respublikos Prezidentės taurei laimėti. Bendroje įskaitoje, kurios nugalėtojams atiteks Prezidentės taurė, dalyvavo visi ralio dalyviai, o žmonės su negalia savo įskaitoje varžėsi ir dėl  Socialinės apsaugos ir darbo ministro taurės.

Didelio dėmesio sulaukė sportininkų su negalia įskaita, nes daugkartinis šio ralio dalyvis bei šios klasės nugalėtojas, VšĮ neįgaliųjų ugdymo ir lavinimo centro „TU GALI“ direktorius Gintaras Šalkauskas kartu su rėmėju bei verslo partneriu, „Bod Group“ vadovu Vidmantu Janulevičiumi įsteigė neįgaliųjų įskaitos nugalėtojams prizą - „Volkswagen Golf“ automobilį su rankiniu valdymu. Toks prizas ralio istorijoje buvo įsteigtas pirmą kartą.

Kodėl Gintaras Šalkauskas pats dalyvaudamas ralyje „Aplink Lietuvą-2012“  nusprendė įsteigti tokį prizą?

Kaip sako pats sportininkas:

- Mano gyvenime yra dvi pagrindinės kryptys, kuriomis aš gyvenu šiandien: - Tai darbas VšĮ neįgaliųjų ugdymo ir lavinimo centre „TU GALI“ ir auto sportas, todėl aš dėkingas Dievui, kad įgyvendinant savo tikslus sutikau tokius žmones, kaip garsus lenktynininkas, nusipelnęs automobilių sporto treneris Jonas Dereškevičius  ir  „BOD Group“ vadovas Vidmantas Janulevičius.

-Man visada patikdavo vairuoti, mėgau automobilius, daug išmanau apie techniką. Savo pirmame ralyje (2002m..) dalyvavau dar nepažinodamas Jono Dereškevičiaus, o kai 2004 metais susitikau su šiuo žmogumi ir jis sutiko mane neatlygintinai konsultuoti, treniruoti, mokyti važiuoti ne tik greitai, bet ir saugiai, aš supratau, kad žinau tiek nedaug.

- Pasak trenerio: - „Vienas iš siekių turi būti ne išmokti vairuoti, o valdyti automobilį, kuris turi tapti tavo kūno tęsiniu“.

-Būtent tai aš ir stengiuosi įsisąmoninti kas kartą sėsdamas prie automobilio vairo. Aš dėkingas Jonui Dereškevičiui už  teorines ir praktines pamokas, už jo neatlygintiną darbą su manimi bei visokeriopą pagalbą, todėl visos mano pergalės ralio trasose yra didele dalimi jo nuopelnai.

 - Tada atrodė, kad ir automobilį turiu, ir profesionalų trenerį, reikia tik siekti sportinių rezultatų. Bet... 2007 metais vienoje iš treniruočių apvirtus automobiliui, ir jam visiškai sudegus. Negaliu apsakyti ką tada jaučiau viduje, netekus savo "sportinio automobilio"... Bet 2007 metų vasarą, lenktynininkas, BOD Group vadovas Vidmantas Janulevičius padarė man staigmeną, apie kurią galėjau tik pasvajoti – įteikė raktelius nuo sportinio „Opel Corsa“, ne tik parengto lenktynėms, bet, ir pritaikyto neįgaliesiems.

-Esu dėkingas šiam žmogui, buvau laimingas ir greičiau troškau išvažiuoti į ralio trasą... ir kai važiavau ralio „Aplink Lietuvą 2007“ varžybose žinojau vieną, kad šalia manęs yra Jonas Dereškevičius ir Vidmantas Janulevičius, jie patikėjo manimi, suteikė man tiek daug ir aš būtinai turiu laimėti... ir laimėjau...

- Aš labai džiaugiuosi, kad mūsų idėja buvo įgyvendinta, sako Gintaras, nes iš savo patirties žinau ką reiškia netekti automobilio...

Padovanoti III kartos VW Golf automobilį ralio „Aplink Lietuvą-2012“ neįgalųjų įskaitos nugalėtojui  Gintaras Šalkauskas su Vidmantu Janulevičiumi nusprendė dar prieš pusmetį.

Likimo ironija tai, kad neseniai Gintarui buvo padovanotas automobilis, kai jis neteko savojo, o dabar jis, pats nugalėjęs ralio „Aplink Lietuvą-2012” varžybas, Prezidentės taurei laimėti savo įskaitoje ir iškovojęs ministro Donato Jankausko taurę, pasidalino  paties įsteigtu ir laimėtu prizu, bei laimėtą automobilį padovanojo neįgaliųjų įskaitos sportininkui Vaidui Kuliauskui.

Rugpjūčio 26 dieną sostinės Simono Daukanto aikštėje šalia prezidentūros ralio „Aplink Lietuvą-2012“ nugalėtojams Gintarui Šalkauskui ir Tadui Zdanavičiui, vairavusiems „Audi A6“ automobilį, skambant ovacijoms buvo įteikta socialinės apsaugos ir darbo ministro taurė.

O ralio apdovanojimų metu Litexpo parodų rūmuose, Gintaras įteikė savo paties įsteigtą, ir laimėtą trečios kartos VW Golf, Vaido Kuliausko šturmanui - Ryčiui Dukliui, nes pats Vaidas po patirtos avarijos, apdovanojimuose dalyvauti ir asmeniškai atsiimti prizo negalejo.