Lithuanian Chinese (Traditional) English French German Japanese Norwegian Polish Russian Swedish

VŠĮ NULC "Tu Gali" videogalerija

 

VŠĮ Neįgaliųjų ugdymo ir lavinimo centras

 VŠĮ „Neįgaliųjų ugdymo ir lavinimo centras „Tu gali“ įsikūrė 2007 m. spalio 29 dieną. 2010 metais įstaiga gavo neįgaliųjų socialinės įmonės statusą su tikslu vykdyti negalią turinčių asmenų įdarbinimą. 2009 m. VšĮ „Neįgaliųjų ugdymo ir lavinimo centras "Tu gali" pasirašė ilgalaikio bendradarbiavimo sutartį su UAB „BRD“ CD/DVD produkcijos pakavimo paslaugų teikimo srityje, o nuo 2009 m. gruodžio 1 dienos įmonė įdarbino 5 asmenis su fizine negalia ir pradėjo teikti CD/DVD produkcijos pakavimo paslaugas.

Bet еsant sudėtingai ekonominei situacijai, didėjant konkurencijai, kai turima kvalifikacija tampa pagrindine išlikimo darbo rinkoje sąlyga, žmonėms su negalia iškyla profesinių įgūdžių atkūrimo ir įgijimo problema. Norint išsilaikyti rinkoje ir tolygiai konkuruoti, būtina ieškoti naujų partnerių, plėsti veiklą, dalyvauti įvairiuose projektuose, ieškoti mokymo naujovių bei kelti profesinę kvalifikaciją. Todėl, siekiant neįgaliųjų profesinių įgūdžių tobulinimo užtikrinimo, 2010 m. vasario mėn. įmonė dalyvavo Leonardo da Vinči mobilumo projekto Pagal Mokymosi visą gyvenimą programą konkurse ir gavo finansavimą „VšĮ Neįgaliųjų ugdymo ir lavinimo centro „Tu Gali“ personalo kvalifikacijos kėlimas Skandinavijos šalių kokybės standartų kontekste“ projektui vykdyti.

Šio projekto esmė – rasti priimančią organizaciją ES šalyse stažuotei atlikti, keliant darbinę kvalifikacija bei tobulinant profesiniu įgūdžius. VŠĮ Neįgaliųjų ugdymo ir lavinimo centras "TU GALI" neįgaliųjų socialinė įmonė vienijanti žmones su negalia, vykdo gamybinę veiklą foto pozityvų gamyba, CD/DVD ir kitų kompaktinių laikmenų pakavimą celofanavimą (rankinis ir automatizuotas), taip pat šablonų gamyba. Ateities planuose neįgaliųjų saugus ir sportinis vairavimas,bei vairavimo kursai, kita integracija per sportą, pradėjo gamybą saulės baterijų gamykla, kurioje bus sukurtos darbo vietos neįgaliesiems. VŠĮ

Neįgaliųjų ugdymo ir lavinimo centras "TU GALI" yra taip pat automobilių sporto komanda, vienijanti fizinę negalią turinčius lenktynininkus. Įsikūrusi 2007 metais, ekipa siekia dalyvauti Lietuvos ir tarptautinėse ralio ir žiedinėse lenktynėse. Padedamas rėmėjų ir vienintelio šalyje autosporto trenerio Jono Dareškevičiaus, lenktynininkas Gintaras Šalkauskas siekia įrodyti, kad tam tikra fizinė negalia ne kliūtis, ir nesulaiko nuo troškimo pirmauti lenktynių trasose, ir nori padėti kitiems neįgaliesiems vairuoti tobulai, ir jaustis saugiai, tiek keliuose tiek trasose.Mes susibūrėme ne tam, kad ieškoti lengviausio kelio, užuojautos ir išimtinių taisyklių, o tam, kad įrodyti, kad žmonės su negalia lygiomis teisėmis kaip lygūs su lygiais gali dalyvauti visuomenės veikloje, visose srityse siekti tikslų, rezultatų ir nugalėti.